Kulturprosjekt «Human Touch» 

Sommeren 2017 ønsket jeg å påbegynne et nytt fotoprosjekt. Jeg ville gjøre et fotodokumentarisk prosjekt om menneskers ulike levesett. Jeg hadde planer om å reise til Balkan og Marokko. I den forbindelse søkte jeg et arbeidsstipendium fra NFFF. Jeg var så heldig å få innvilget søknaden, og fikk tildelt 500 euro til prosjektet. Under prosjektets gjennomføring ble reisemålene en del endret, slik at Spania erstattet Marokko.

Montenegro

9. september 2017 reiste jeg til Montenegro (Balkan), en firedagers tur, hvor jeg oppsøkte en sigøynerleir og fikk tillatelse til å fotografere der.

Klikk for å bla i bildekarusellen:

Spania

I stedet for Marokko reiste jeg til Spania hvor jeg fotograferte en bestefar (og hans barnebarn) som eide en finca i Alfaz del Pi, hvor han blant annet ivaretok esler som var overlatt til seg selv. Han gikk derfor under navnet «Eselmannen». Denne oppgaven skulle by på problemer, da han ikke snakket engelsk – og jeg kan ikke spansk. Dessuten var eslene i et uthus med dårlig lys. Noen bilder ble det – og her er resultatet.

Klikk for å bla i bildekarusellen:

Kanskje jeg kunne få flere og bedre bilder andre steder i Spania, så jeg tok kontakt med en norsk mann som bodde der, og gjorde en fotoshoot med ham, en bildeserie jeg kalte «Don B».

Klikk for å bla i bildekarusellen:

Under prosjektperioden begynte jeg å tenke mer kultur når det gjaldt ulike levesett.

Norge

I mars 2018 reiste jeg til Barthel gård i Kvinnherad kommune på Vestlandet og fotograferte en kvinne og to barn på gården. Måneden etter, april 2018, gjorde jeg en avtale med en bonde i Telemark. Der fotograferte jeg både han og stesønnen under arbeid på Lunde gård.

Klikk for å bla i bildekarusellen:

Jeg hadde planlagt en utstilling, men den realiserte jeg ikke. Bildematerialet mitt var ikke godt nok for en utstilling. Jeg avsluttet prosjektet våren 2018 – etter fotograferingen på bondegårdene var utført. Om utstillingen ikke ble gjennomført, er jeg likevel fornøyd med gjennomføringen av prosjektet. Det ble en del reising – både innland og utland, så får bildene tale for seg selv.

Til slutt: Arbeidsstipendet jeg fikk tildelt av NFFF bidro til at jeg kunne gjennomføre de reisene jeg gjorde – og jeg er så takknemlig for bidraget.