Bjarne Hyldgaard Denmark

Bjarne Hyldgaard Denmark

Interaktion mellem mennesker. Det er nok det, der interesserer mig mest. Det, at man kan få 1 + 1 til at blive til mere end 2, fascinerer mig. Nogle fotosessions starter med blot en spinkel idé om en stemning eller et udtryk, men det færdige billede havde man slet ikke set komme dér tilbage i planlægnings-fasen. Så er det, at det bliver rigtigt interessant at stå bag kameraet.

Motiverne er oftest mennesker og meget gerne i miljø. Da mine evner i Photoshop lader noget tilbage at ønske, bliver det meste lavet i optagelsen, hvilket gør efterbehandlingen bekvem. Et kursus hos Joe McNally i New Mexico lærte mig at fokusere på at være til stede i optagelsen og at bruge det grej, der var til rådighed. Det bedste grej er nu en gang det, man har medbragt …

Inspirationen kommer primært fra musik. Hvilken som helst musik som har sjæl og nerve. Andre gange finder jeg inspiration i katalogerne fra de internationale saloner. Alene katalogerne er absolut besværet og udgiften til deltagelsen værd.

En anden stor inspirationskilde er klub og foreningsliv. Er medlem af Aalborg Fotoklub, af Fotogruppen KAOZ og senest af Stella Polaris Photo Group. I netop Stella Polaris Photo Group ser jeg frem til booste min fotografiske udvikling og forventer at finde en evig kilde til inspiration.

Blev Master SDF og EFIAP/sølv i 2014 og mottok NSMiF/b i 2017.